náhodou asi neexistuje DVD rekordér se dvěma DVB-T tunery, že?
Než budu napaden, co to chci za nesmysl, tak to vysvětlím :)... Mám plasmovou TV bez zabudovaného DVB-T a DVD rekordér rovněž tak... A abych nemusel mít x přístrojů, tak jsem chtěl DVD rekordér se 2 DVB-T tunery, čímž bych přijímal digitální signál i na TV, ne pouze na rekordéru... Jak sem tak koukal ale po nabídce, tak nic takového zatím asi neexistuje, nebo ano???
Set-top-box s vestvěným pevným diskem a 2 tunery nechci, díky :)...
Tak asi bude levnější řešení v podobě nákupu nového DVD rekordéru a nové TV, že? A to se ani nebavím o tom, že ten DVD rekordér s DVB-T tunerem jsou stejně 2 přístroje splácnuté dohromady a propojené přes RGB, takže žádný záznam přímo digitálního vysílání nehrozí...
Přesně, DVD rekordéry mají tunery připojené analogově. Ideální řešení je koupě TWIN set-top-boxu s možností nahrávání pořadů na USB flash disk, třeba Optex ORT-8944 2T (2400Kč + flash disk), a původní DVD přehrávač ponechat jen na přehrávání DVD.
a proč chcete mermomocí DVD recordér? Nechcete si raději koupit PVR? Budete mít aspoň digitální záznam 1:1. Z Recorderu to stejně nedostanete nikdy 1:1. A vypalovat to ještě i na DVD Lepší vypálit přesnou kopii.
OK, díky... Chci ještě upřesnit metodu vypálení na DVD disk. Buď mám možnost externí HDD z PVR odpojit, zapojit do PC a tam to vypálit, nebo propojit stávající rekordéer s PVR ze kterého to do rekordéru přehraju a pak vypalím (kvalita zůstane stejná?). Dejme ale tomu že mám pevný disk, jak to pak přehraju do PC?
Pro mě by bylo úplně nejpřijatelnější toto (prosím o potvrzení, zda to je možné): Koupím si PVR s pevným diskem, ale i USB výstupem. když budu chtít něco vypálit na DVD, tak buď nahraju na pevný disk a pak do usb strčím flashku (např.:"Flash disk KINGSTON DataTraveler 101 8GB USB 2.0"), na kterou to přehraju (nebo to rovnou nahraju na flashku) a ji dám do PC, kde to vypálím... Je tento postup možný?
Chápu... Přes interní to přetahovat sice jde ale mohlo by to být problematické pokud to nahrává do kdovíjakého souboru. Někdy to tak totiž bývá a pak jsou s tím jen problémy. Moc to nedoporučuji. Pokud vám jde o válení disku, tak si kupte malou Flash 16G či 32G. Ta se schová snadno
OK a myslíš že je lepší než ten Mascom MC 1321 PVR? Jinak asi laická otázka :), jaký je rozdíl mezi Disk 160 GB IDE a Disk 160 GB 2,5 IDE? :) A ještě se chci zeptat k rozlišení. U toho Mascoma píšou, že rozlišení je 720x576. Není to málo (pro LCD TV - 82 cm)?
Ano, samozřejmě že vím jaký je rozdíl mezi HDD disky... Stačí si to přeci přečíst v jakémkoliv internetovém PC obchodě, kde popisují parametry
Popisujete standardní rozlišení. To zvládají všechny přístroje co umí pouze pracovat se standardním rozlišením. Pokud nepřijímáte HD vysílání tak máte s větším rozlišením smůlu. Pro zobrazovače HD Ready a Full HD by bylo samozřejmě lepší krmit takovýto zobrazovač HD vysíláním, jenže kde ho sehnat, že? Je jen pár programů co se vysílají v HD - ze Satu, Kabelovky či MUX4 v pozemním.